Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· VEČERAS "ŽENIDBA I UDADBA"! ·· SREĆNI PRAZNICI! ·· "BORA MIHAJLOVIĆ" MOMIRU BRADIĆU! ·· GODIŠNJE NAGRADE I PRIZNANJA ·· P R E M I J E R A ! ·· Repertoar za Decembar 2017. ·· DANAS SE ZAVRŠAVA "MALI JOAKIM" ·· DANAS "PALČICA"! ·· FESTIVAL "MALI JOAKIM" U KRUŠEVCU! ··
Bookmark and Share
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Javno čitanje drame
Samo Logo
JAVNO ČITANJE DRAME
Pavle Simijanović
F I G A
reditelj Spasoje Ž. Milovanović


Obaveštenje
Samo Logo
OBAVEŠTENJE

Iz tehničkih razloga otkazuje se predstava "Sokin i Bosina" zakazana za 28. novembar 2014.

Premijera
Samo Logo
PREMIJERA "VERNISAŽA" U PARAĆINU

    14. novembra, u Paraćinu biće premijerno izvedena predstava prema tekstu Vaclava Havela "Vernisaž", u režiji Vladimira Popadića. U pedstavi igraju Marija Gašić Gajić, Marko Vučković i Nikola Pantović, a urađena je u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i Kulturnog centra Paraćin.
Nagrada Bojanu Veljoviću i Marku Šeliću Marčelu
Samo Logo
Nagrade

    Na 19. Jugoslovenskom festivalu koji je sinoć završen u Užicu, stručni žiri  jednoglasno je dodelio nagrada ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU  Bojanu Veljoviću, glumcu Kruševačkog pozorišta, za ulogu Ujka Blagoja u predstavi prema komadu "Dr" Branislava Nušića u režiji Kokana Mladenovića, kao i specijalnu NAGRADU ARDALION, Marku Šeliću Marčelu, za tekstove songova u istoj predstavi.
Nagrada "DOKTORU"
Samo Logo
NAGRADE ZA "DR NUŠIĆA"

Na festivalu "Dani klasike - Vršača pozorišna jesen", koji je u četvrtak završen u Vršcu, u konkurenciji šest predstava "Dr Nušić" osvojio je tri glavne nagrade: proglašen je za najbolju predstavu festivala, Kokan Mladenović je nagrađen za najbolju režiji, dok je titulu  najboljeg glumca poneo Saša Torlaković".
Nagrada
Samo Logo
NOVE NAGRADE ZA KRUŠEVAČKO POZORIŠTE

Na 22. po redu festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru sinoć je odigrana predstava "Lepotica Linejna". Nagradu "Zoranov brk", za glumačko ostvarenje večeri, dobila je Jelena Stajkovac.  
Odlaže se "VERNISAŽ"
Samo Logo
OBAVEŠTENJE

Iz tehničkih razloga odlaže se predstava "Vernisaž", Vaclava Havela u režiji Vladimira Popadića, zakazana za petak, 31. oktobar. Kupljene karte važiće za naknadni termin, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.
Otkazuje se "Sveti Sava"
Samo Logo
Predstava "Sveti Sava" , zakazana za večeras u 20:30, otkazuje se zbog bolesti glumca. O naknadnom terminu ćemo vas blagovremeno obavestiti.
SVEČANA AKADEMIJA
Samo Logo
Povodom 14. oktobra, Dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, u utorak u 18:00 časova, održaće se Svečana akademija u velikoj sali Pozorišta, 
PREMIJERA
Samo Logo
U petak, 10. oktobra u 20.00 časova, premijerno će biti izvedena predstava VERNISAŽ, koju prema tekstu Vaclava Havela režira Vladimir Popadić.
U predstavi igraju Marija Gašić Gajić, Marko Vučković i Nikola Pantović, a rađena je u koprodukciji sa Kulturnim centrom iz Paraćina.
Pretpremijera je u četvrtak, 9. oktobra, a prva repriza u nedelju, 12. oktobra.
DOBRODOŠLI!!!
Nagrada na "Joakimu"
Samo Logo
Na 50. jubilarnom Festivalu profesionalni pozorišta Srbije "Joakim Vujić", održanom u Leskovcu, nagrada za najbolju scenografiju pripala je Vesni Štrbac za predstavu "Devetstopetnaesta", koprodukcija Kruševačkog i Narodnog pozorišta Niš.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com