Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· VEČERAS "ŽENIDBA I UDADBA"! ·· SREĆNI PRAZNICI! ·· "BORA MIHAJLOVIĆ" MOMIRU BRADIĆU! ·· GODIŠNJE NAGRADE I PRIZNANJA ·· P R E M I J E R A ! ·· Repertoar za Decembar 2017. ·· DANAS SE ZAVRŠAVA "MALI JOAKIM" ·· DANAS "PALČICA"! ·· FESTIVAL "MALI JOAKIM" U KRUŠEVCU! ··
Bookmark and Share
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Ružno Pače
Samo Logo
    Kruševačko pozorište za kraj sezone 2013/2014 priprema novu predstavu za decu. Radi se o poznatoj bajci Hansa Kristijana Andersona „Ružno pače“, po čijim motivima je tekst uradila Nataša Ilić, a režija i scenografija je poverena Zoranu Lozančiću. Muziku potpisuje Borivoje Mladenović, dok su za izradu lutaka zaduženi Dragana Đurić i Dušan Stanković. U predstavi igraju: Biljana Jocić Savić, Slađana Nestorović Ristić, Jovanka Andrić, Jovana Đorić i Nikola Rakić.
Premijerno će biti izvedena do kraja juna, u okviru Vidovdanskih svečanosti.
DEFINISANIJE OD REČI
Samo Logo
Poštovani,
obaveštavamo Vas da je iz tehničkih razloga baletska predstava "Definisanije od reči", koja je trebalo da bude odigrana u subotu, 31. maja, odložena za sledeću sezonu.
DOKTOR NUŠIĆ U JUNU
Samo Logo
"DOKTOR NUŠIĆ" U JUNU

Osmeh za pomoć
Samo Logo
U Kruševačkom pozorištu je otvoren punkt za prikupljanje novčanih sredstava i paketa, namenjenih deci, od 10:00 do 20.00 časova.
Humanitarna pomoć
    Od juče u 10:00 časova, kada je u foajeu Pozorišta otvoren punkt za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama u Srbiji, prikupljeno je preko 100.000,00 dinara. U tu cifru ulaze novčani prilozi, prihod od izvođenja predstave "Doktor Nušić" i vrednost humanitarnih paketa.
Zbog proglašenja dana žalosti otkazani su svi programi u Kruševačkom pozorištu zakazani do petka, 23. maja, ali će punkt biti otvoren svakog dana od 10.00 do 20:00 časova.
Dan žalosti
    Zbog proglašenja dana žalosti 21. 22. i 23. maja otkazuju se svi programi Kruševačkog pozorišta zakazani za ove termine. Punkt za prikupljanje novčanih sredstava i humanitarnih paketa, namenjenih deci, biće otvoren svakod dana od 10:00 do 20:00 časova u foajeu Pozorišta.

Upravnik Kruševačkog pozorišta
Branislav Nedić
SAOPŠTENJE
    U Kruševačkom pozorištu od sutra u 10:00 časova biće otvoren punkt za prikupljanje novčanih sredstava i humanitarnih paketa, namenjenih pre svega deci, koji će putem Crvenog krsta biti dostavljeni najugroženijim područjima u elementarnoj nepogodi.
    Takođe, prihod od izvođenja predstave „DOKTOR NUŠIĆ“ koja je na repertoaru sutra, 20. maja, biće uplaćen na žiro račun otvoren u ove svrhe.
Na ovaj način Kruševačko pozorište se pridružuje svim odgovornim firmama u Srbiji koje učestvuju u ublažavanju posledica elementarnih nepogoda koje su zadesile Republiku Srbiju.
Odložen "Joakim Vujić"
Zbog vanrednog stanja u Republici Srbiji, usled elementarnih nepogoda, odlaže se gostovanje Kruševačkog pozorišta u Leskovcu. Iz istih razloga otkazana je i predstava "Tri praseta" zakazana za sutra. O naknadnim terminima blagovremeno ćemo Vas obavestiti.
FESTIVAL "JOAKIM VUJIĆ"
KRUŠEVAČKO POZORIŠTE NA FESTIVALU "JOAKIM VUJIĆ"
    Na jubilarnom, 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", koji se ove godine održava u Leskovcu od 17. do 24. maja, Kruševačko pozorište učestvuje sa dve predstave u nedelju, 18. maja.
U večernjoj takmičarskoj konkurenciji biće izvedena predstava "Devetstopetnaesta", koju je prema motivima istoimenog romana adaptirao Spasoje Ž. Milovanoviić a režirao Milan Nešković, inače koprodukcija Kruševačkog, Narodnog pozorišta NIš i Centra za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica. U okviru "Dečjeg Joakima" biće izvedena predstava "Nemušti jezik", koju je prema tekstu Miodraga Stanisavljevića režirao Bojan Milosavljević
Premijera u Somboru
PREMIJERA PREDSTAVE "DOKTOR NUŠIĆ"

U petak, 25. aprila, u Somboru ce biti premijera predstave "Doktor Nušić", koja je uradjena u koprodukciji Kruševačkog i Narodnog pozorišta Sombor. Adaptaciju komedije Branislava Nusica "Dr", kao i režiju, potpisuje Kokan Mladenović, dok je u podeli šesnaestoro glumaca Kruševačkog i pozorišta iz Sombora.
Devestopetnaesta u Požarevcu
Ovogodišnje, 19. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu zatvoriće predstava "Devetstopetnaesta"

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com