Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za April 2018. ·· NOVE NAGRADE ZA KRUŠEVAČKO POZORIŠTE ·· Repertoar MART 2018. ·· OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za Februar ·· FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA" ... ·· Kruška br. 10 ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Ružno Pače
Samo Logo
    Kruševačko pozorište za kraj sezone 2013/2014 priprema novu predstavu za decu. Radi se o poznatoj bajci Hansa Kristijana Andersona „Ružno pače“, po čijim motivima je tekst uradila Nataša Ilić, a režija i scenografija je poverena Zoranu Lozančiću. Muziku potpisuje Borivoje Mladenović, dok su za izradu lutaka zaduženi Dragana Đurić i Dušan Stanković. U predstavi igraju: Biljana Jocić Savić, Slađana Nestorović Ristić, Jovanka Andrić, Jovana Đorić i Nikola Rakić.
Premijerno će biti izvedena do kraja juna, u okviru Vidovdanskih svečanosti.
DEFINISANIJE OD REČI
Samo Logo
Poštovani,
obaveštavamo Vas da je iz tehničkih razloga baletska predstava "Definisanije od reči", koja je trebalo da bude odigrana u subotu, 31. maja, odložena za sledeću sezonu.
DOKTOR NUŠIĆ U JUNU
Samo Logo
"DOKTOR NUŠIĆ" U JUNU

Osmeh za pomoć
Samo Logo
U Kruševačkom pozorištu je otvoren punkt za prikupljanje novčanih sredstava i paketa, namenjenih deci, od 10:00 do 20.00 časova.
Humanitarna pomoć
    Od juče u 10:00 časova, kada je u foajeu Pozorišta otvoren punkt za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama u Srbiji, prikupljeno je preko 100.000,00 dinara. U tu cifru ulaze novčani prilozi, prihod od izvođenja predstave "Doktor Nušić" i vrednost humanitarnih paketa.
Zbog proglašenja dana žalosti otkazani su svi programi u Kruševačkom pozorištu zakazani do petka, 23. maja, ali će punkt biti otvoren svakog dana od 10.00 do 20:00 časova.
Dan žalosti
    Zbog proglašenja dana žalosti 21. 22. i 23. maja otkazuju se svi programi Kruševačkog pozorišta zakazani za ove termine. Punkt za prikupljanje novčanih sredstava i humanitarnih paketa, namenjenih deci, biće otvoren svakod dana od 10:00 do 20:00 časova u foajeu Pozorišta.

Upravnik Kruševačkog pozorišta
Branislav Nedić
SAOPŠTENJE
    U Kruševačkom pozorištu od sutra u 10:00 časova biće otvoren punkt za prikupljanje novčanih sredstava i humanitarnih paketa, namenjenih pre svega deci, koji će putem Crvenog krsta biti dostavljeni najugroženijim područjima u elementarnoj nepogodi.
    Takođe, prihod od izvođenja predstave „DOKTOR NUŠIĆ“ koja je na repertoaru sutra, 20. maja, biće uplaćen na žiro račun otvoren u ove svrhe.
Na ovaj način Kruševačko pozorište se pridružuje svim odgovornim firmama u Srbiji koje učestvuju u ublažavanju posledica elementarnih nepogoda koje su zadesile Republiku Srbiju.
Odložen "Joakim Vujić"
Zbog vanrednog stanja u Republici Srbiji, usled elementarnih nepogoda, odlaže se gostovanje Kruševačkog pozorišta u Leskovcu. Iz istih razloga otkazana je i predstava "Tri praseta" zakazana za sutra. O naknadnim terminima blagovremeno ćemo Vas obavestiti.
FESTIVAL "JOAKIM VUJIĆ"
KRUŠEVAČKO POZORIŠTE NA FESTIVALU "JOAKIM VUJIĆ"
    Na jubilarnom, 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", koji se ove godine održava u Leskovcu od 17. do 24. maja, Kruševačko pozorište učestvuje sa dve predstave u nedelju, 18. maja.
U večernjoj takmičarskoj konkurenciji biće izvedena predstava "Devetstopetnaesta", koju je prema motivima istoimenog romana adaptirao Spasoje Ž. Milovanoviić a režirao Milan Nešković, inače koprodukcija Kruševačkog, Narodnog pozorišta NIš i Centra za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica. U okviru "Dečjeg Joakima" biće izvedena predstava "Nemušti jezik", koju je prema tekstu Miodraga Stanisavljevića režirao Bojan Milosavljević
Premijera u Somboru
PREMIJERA PREDSTAVE "DOKTOR NUŠIĆ"

U petak, 25. aprila, u Somboru ce biti premijera predstave "Doktor Nušić", koja je uradjena u koprodukciji Kruševačkog i Narodnog pozorišta Sombor. Adaptaciju komedije Branislava Nusica "Dr", kao i režiju, potpisuje Kokan Mladenović, dok je u podeli šesnaestoro glumaca Kruševačkog i pozorišta iz Sombora.
Devestopetnaesta u Požarevcu
Ovogodišnje, 19. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu zatvoriće predstava "Devetstopetnaesta"

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com