Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za April 2018. ·· NOVE NAGRADE ZA KRUŠEVAČKO POZORIŠTE ·· Repertoar MART 2018. ·· OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za Februar ·· FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA" ... ·· Kruška br. 10 ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Svetski Dan Pozorišta
Povodom 27. marta, svetskog Dana pozorišta, u četvrtak, 27. marta od 19.30 u Kruševačkom pozorištu prava fešta! Predstava "Lepotica Linejna", promocija spota za pesmu "Rekvijem" nastalog povodom rada na predstavi u foajeu uz koktel, a nakon toga koncert grupe "Neverne bebe".
Karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta. Dobrodošli!
PROTOKOL O SARADNJI DVA POZORIŠTA
PROTOKOL O SARADNJI DVA POZORIŠTA

    U kabinetu Gradonačelnika Kruševca u petak, 14. marta, potpisan je Protokol o saradnji Kruševačkog i pozorišta za decu "Boško Buha" iz Beograda, čime se ide ka realizaciji ideje o osnivanja Dečjeg pozorišta u Kruševcu.
    Krajem prošle godine Skupština grada usvojila je Odluku kojom se prostor bioskopa "Evropa" namenjuje u ovu svrhu. Narodno pozorište iz Beograda već je doniralo izvestan deo potrebne opreme, a očekuje se i pomoć drugih kuća i ustanova. Protokolom o saradnji predviđena je razmena predstava, iskustava, znanja i kapaciteta, rad na edukaciji kadrova, razmena ideja, inovacija u pozorišnim trendovima i unapređenje marketinških aktivnosti.
Lepotica Linejna SPECIJAL
"LEPOTICA LINEJNA" SPECIJAL

Povodom 27. marta, svetskog Dana pozorišta, u našem teatru biće održan specijalni program: od 19:30 je predstava "Lepotica Linejna", a nakon toga promocija spota grupe "Neverne bebe" specijalno urađenog za ovu predstavu, kao i celovečernji koncert najaktuelnijeg benda regiona.
Dobrodošli!
Novi Projekat
NOVI PROJEKAT U POZORIŠTU

    Danas je, prvom čitalačkom probom, počeo rad na novom projektu Kruševačkog pozorišta. Radi se o proslavljenom delu Branislava Nušića, "DR", za koje adaptaciju i režiju potpisuje Kokan Mladenović, i prerdstavlja koprodukciju Kruševačkog, Narodnog pozorišta iz Sombora i Centra za kulturu Smederevo. Izrada scenografije poverena je Mariji Kalabić, kostima Dragici Laušević, muziku radi Irena Popović na songove Marka Šelića Marčela, dok će za scenski pokret biti zadužena Andrea Kulešević. U podeli je šesnaestoro glumaca iz Kruševačkog i Somborskog ansambla, a premijera se očekuje polovinom aprila.
Javni konkurs za izbor direktora pozorišta
Upravni odbor Kruševačkog pozorišta Kruševac

RASPISUJE JAVNI KONKURS
za izbor direktora Kruševačkog pozorišta Kruševac

Lepotica Linejna
Poštovani,

predstava Martina Makdone "Lepotica Linejna" u režiji Miloša Jagodića, koprodukcija  Art teme i Kruševačkog pozorišta, u utorak, 25. februara biće na repertoaru Kruševačkog pozorišta umesto unapred najavljenog gostovanja u Petrovcu na Mlavi.

Vaše Kruševačko Pozorište
Preminula Ana Đorđević
Sa žaljenjem Vas obaveštavamo da je posle duge i teške bolesti, u 67. godini, preminula glumica Kruševačkog i Narodnog pozorišta Zenica, Ana Đorđević.
Ana Đorđević, rođena kao Anka Popov 8. aprila 1947. godine u Trmčaru, u Kruševačkom pozorištu bila je od 1. aprila 1995. do 15. septembra 2005.godine. U sećanju će nam ostati uloge koje je iskreno i promišljeno donosila na scenu hrama umetnosti, pružajući nekad radost, a nekad tugu, svim pravim ljubiteljima pozorišne umetnosti, bilo kao Ulita iz „Šume“ Ostrovskog, Kadijinica u predstavi „Derviš i smrt“ Meše Selimovića ili Donja Lusija u Brendonovoj „Čarlijevoj tetki“.
Sahrana Ane Đorđević obavljena je 13. februara 2014. godine u 13.00 časova na groblju u Trmčaru.

Upravnik Kruševačkog pozorišta
Branislav Nedić
Obaveštenje
OBAVEŠTENJE

Multimedijalni projekat profesora harmonika Gorana Arsića, "Jedan grad, jedno vreme, jedna žena", zakazan za 14. februar 2014. iz tehničkih razloga odlaže se do daljnjeg. O naknadnom terminu izvođenja blagovremeno ćemo Vas obavestiti.OBIČNO VEČE LANETA GUTOVIĆA
OBIČNO VEČE LANETA GUTOVIĆA

Večeras je na repertoaru Pozorišta "Obično veče sa Lanetom Gutovićem" u 20:00 časova. Karata za večeras nema.
Zbog velikog interesovanja publike, ova predstava će ponovo biti izvedena 7. marta. Cena ulaznice je 600,00 dinara, a karte će btie puštene u prodaju u ponedeljak, 10. februara.URUČENA NAGRADA LJILJANI STJEPANOVIĆ
NAGRADA "BORA MIHAILOVIĆ" URUČENA LJILJANI STJEPANOVIĆ

Komisija za godišnje nagrade i priznanja Kruševačkog pozorišta, u sastavu Mirjana Zlatanović, Milorad Mandić i Radoslav Pavlović, na sastanku koji je održan 27. decembra 2013. godine, dodelila je nagradu "Bora Mihailović" za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2013. godini dramskoj umetnici Ljiljani Stjepanović.

Nagradu je dobitnici sinoć, posle izvođenja predstave "Lepotica Linejna", uručila pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, Mirjana Zlatanović.
U obrazloženju se kaže: "Ljiljana Stjepanović je glumica vanrednog scenskog šarma, mogućnosti izražavanja i neprekidne inspiracije u novim zadacima koje dobija. Iskričava posvećenost pozorišnoj instituciji i umetnosti, podjednaka kreativnost u najrazličitijim ulogama, kako u klasicima, tako i u savremenim komadima, Ljiljanu Stjepanović čine jenim od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca današnjice".
Završena KRUŠKA 2014
POŠTOVANA DECO!

Završen je šesti po redu Božićni festival predstava namenjen vama - KRUŠKA 2014. Za devet dana prikazano je isto toliko predstava - sedam gostujućih i dve sa domaćeg repertoara, sa ukupno šesnaest izvođenja, što je videlo blizu 5 000 posetioca. Vaša zainteresovanost i posvećenost nam je najbolji pokazatelj da radimo i u goste dovodimo kvalitetne predstave i dalje za vas. Slike nekih predstava možete pogledati ovde

Vidimo se na Uskršnjem festivalu KUC - TUC za par meseci! :)SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com