Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· VEČERAS "ŽENIDBA I UDADBA"! ·· SREĆNI PRAZNICI! ·· "BORA MIHAJLOVIĆ" MOMIRU BRADIĆU! ·· GODIŠNJE NAGRADE I PRIZNANJA ·· P R E M I J E R A ! ·· Repertoar za Decembar 2017. ·· DANAS SE ZAVRŠAVA "MALI JOAKIM" ·· DANAS "PALČICA"! ·· FESTIVAL "MALI JOAKIM" U KRUŠEVCU! ··
Bookmark and Share
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Kruška 2014
Sutra, 9. januara u 19:00 počinje ŠESTI BOŽIĆNI FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU „KRUŠKA 2014.“ Do 17. januara, kada se festival završava, posetioci će moći da vide sedam gostujućih predstava u dva termina 17.00 i 19.00 časova i dve predstave sa domaćeg repertoara u terminu od 19.00 časova.
Cena pojedinačne karte je 200,00 dinara, ako se kupi komplet cena po predstavi je 150,00 dinara.

DOBRODOŠLI!
Čestitka
Poštovani posetioci,

Kruševačko pozorište želi Vam srećnu, uspešnu i berićetnu Novu, 2014. godinu!

Dobrodošli
GODIŠNJE NAGRADE
Komisija za dodelu godišnjih nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta u sastavu Milorad Mandić, Mirjana Zlatanović i Radoslav Pavlović (predsednik) donela je sledeće odluke:
Godišnja nagrada za izuzetne radne rezultate u 2013.god. dodeljuje se Mariji Jovanović, scenskom maskeru
Godišnja nagrada za glumačko ostarenje u 2013.god. dodeljuje se Bojanu Veljoviću
Nagrada „Bora Mihailović“ za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2013.god. dodeljuje Ljiljani Stjepanović.
Nagrade će biti uručene u petak, 27. decembra, nakon izvođenja predstave „Devetstopetnaesta“.
PREMIJERA
PREMIJERA

Sinoć je Kruševačkom pozorištu, sa početkom u 20:00 časova, premijerno izvedena predstava "LEPOTICA LINEJNA". Prema tekstu savremenog irskog pisca Martina Magdone adaptaciju i režiju uradio je Miloš Jagodić, dramaturgiju Branislav Nedić, a u predstavi igaju Ljiljana Stjepanović, Jelena Stajkovac, Dejan Tončić i Nikola Rakić, scenografiju i kostim potpisuje Darinka Mihajlović, dok je za muziku zadužen Milan Đurđević -  "Neverne bebe".
Radi se o koprodukciji agencije ART TEMA iz Beograda i Kruševačkog pozorišta. Reprize su 23. i 24. decembra.
DOBRODOŠLI! 
Repertoar Decembar 2013.

Izašao je repertoar za Decembar 2013.

Dobrodošli.

Obavestenje o obustavi Postupka

Obavestenje o obustavi postupka za sanaciju fasade Kulturnog Centra i Kruševačkog Pozorišta. Detalje možete pročitati ovde.

Lepotica Linejna

U Pozorištu je u toku rad na novoj predstavi prema tekstu Martina Makdone „Lepotica Linejna“ u režiji Miloša Jagodića, koja je ustvari koprodukcija Kruševačkog pozorišta i agencije ART TEMA. U predstavi igraju: Dejan Tončić, Nikola Rakić, Ljiljana Stjepanović i Jelena Stajkovac, scenografiju i kostime potpisuje Darinka Mihailović a muziku Milan Đurđević. Premijera će biti u Kruševačkom pozorištu u utorak, 17. decembra 2013.

Najbolji u Aleksincu
Nagrade u Aleksincu

Sinoć je u Aleksincu završen drugi po redu Festival prvoizvedenih predstava. Predstavi „Devetstopetanesta“, koja je urađena u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice, pripalo je pet priznanja i to: dve prve nagrade - za najbolju predstavu prema odluci stručnog žirija, i najbolju predstavu prema izboru publike, i tri specijalna priznanja: za režiju Milanu Neškoviću, za dramatizaciju Spasoju Ž. Milovanoviću i za epizodnu ulogu Bojanu Veljoviću.

S poštovanjem,
KRUŠEVAČKO POZORIŠTE
NAGRADA DEJANU TONČIĆU
NAGRADA DEJANU TONČIĆU

Sinoć je, u okviru drugog po redu Festivala prvoizvedenih predstava, koji se održava u Aleksincu, odigrana predstava "Devetstopetnaesta" za koju je dramaturgiju, po motivima istoimenog romana Branislava Nušića uradio Spasoje. Ž. Milovanović a režirao Milan Nešković, urađena u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice.

Za glumca večeri proglašen je Dejan Tončić, glumac Kruševačkog pozorišta. Čestitamo!
"DEVETSTOPETNAESTA" U ALEKSINCU
"DEVETSTOPETNAESTA" U ALEKSINCU

Na drugom po redu Fedstivalu praizvedbi, koji se održava u Aleksincu od 17. do 23. novembra, večeras će biti izvedena predstava Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice, DEVETSTOPETNAESTA - TRAGEDIJA JEDNOG NARODA. Dramatizaciju je, po motivima istoimenog romana Branisalva Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović, dok režiju potpisuje Milan Nešković.
DEVESTOPETNAESTA U NARODNOM POZORIŠTU
"DEVETSTOPETNAESTA" ODUŠEVILA BEOGRAĐANE

    Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u nedelju, 10. novembra, izvedena je predstava "Devetstopetnaesta - tragedija jednog naroda", za koju je dramatizaciju prema istoimenom romanu Branislava Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović a režirao Milan Nešković, urađena u koprodukcija Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice. Prepuna sala Nacionalnog teatra i višeminutni aplauz po završetku predstave pokazatelji su pravog odabira repertoarske politike.

    Beogradskoj premijeri su, pored istaknutih predstavnika kulturnog i javnog života Srbije, prisustvovali i predsednik Republike Srbije, Tomislav Niković i  načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com