Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· P R E M I J E R A! ·· USKORO PREMIJERA! ·· Izašao je repertoar za Oktobar 2018. ·· KRUŠEVAČKO POZORIŠTE PROSLAVILO SV... ·· PREDSTAVA "SEMAFORKO" U POZORIŠTU ·· NOVI PROJEKAT U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU ·· U TOPOLI NAJBOLJI "KABARE AJDE BRE"! ·· DANI REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI ·· "KABARE AJDE BRE" NA FESTIVALU U TOPOLI ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Humanitarna pomoć
    Od juče u 10:00 časova, kada je u foajeu Pozorišta otvoren punkt za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama u Srbiji, prikupljeno je preko 100.000,00 dinara. U tu cifru ulaze novčani prilozi, prihod od izvođenja predstave "Doktor Nušić" i vrednost humanitarnih paketa.
Zbog proglašenja dana žalosti otkazani su svi programi u Kruševačkom pozorištu zakazani do petka, 23. maja, ali će punkt biti otvoren svakog dana od 10.00 do 20:00 časova.
Dan žalosti
    Zbog proglašenja dana žalosti 21. 22. i 23. maja otkazuju se svi programi Kruševačkog pozorišta zakazani za ove termine. Punkt za prikupljanje novčanih sredstava i humanitarnih paketa, namenjenih deci, biće otvoren svakod dana od 10:00 do 20:00 časova u foajeu Pozorišta.

Upravnik Kruševačkog pozorišta
Branislav Nedić
SAOPŠTENJE
    U Kruševačkom pozorištu od sutra u 10:00 časova biće otvoren punkt za prikupljanje novčanih sredstava i humanitarnih paketa, namenjenih pre svega deci, koji će putem Crvenog krsta biti dostavljeni najugroženijim područjima u elementarnoj nepogodi.
    Takođe, prihod od izvođenja predstave „DOKTOR NUŠIĆ“ koja je na repertoaru sutra, 20. maja, biće uplaćen na žiro račun otvoren u ove svrhe.
Na ovaj način Kruševačko pozorište se pridružuje svim odgovornim firmama u Srbiji koje učestvuju u ublažavanju posledica elementarnih nepogoda koje su zadesile Republiku Srbiju.
Odložen "Joakim Vujić"
Zbog vanrednog stanja u Republici Srbiji, usled elementarnih nepogoda, odlaže se gostovanje Kruševačkog pozorišta u Leskovcu. Iz istih razloga otkazana je i predstava "Tri praseta" zakazana za sutra. O naknadnim terminima blagovremeno ćemo Vas obavestiti.
FESTIVAL "JOAKIM VUJIĆ"
KRUŠEVAČKO POZORIŠTE NA FESTIVALU "JOAKIM VUJIĆ"
    Na jubilarnom, 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", koji se ove godine održava u Leskovcu od 17. do 24. maja, Kruševačko pozorište učestvuje sa dve predstave u nedelju, 18. maja.
U večernjoj takmičarskoj konkurenciji biće izvedena predstava "Devetstopetnaesta", koju je prema motivima istoimenog romana adaptirao Spasoje Ž. Milovanoviić a režirao Milan Nešković, inače koprodukcija Kruševačkog, Narodnog pozorišta NIš i Centra za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica. U okviru "Dečjeg Joakima" biće izvedena predstava "Nemušti jezik", koju je prema tekstu Miodraga Stanisavljevića režirao Bojan Milosavljević
Premijera u Somboru
PREMIJERA PREDSTAVE "DOKTOR NUŠIĆ"

U petak, 25. aprila, u Somboru ce biti premijera predstave "Doktor Nušić", koja je uradjena u koprodukciji Kruševačkog i Narodnog pozorišta Sombor. Adaptaciju komedije Branislava Nusica "Dr", kao i režiju, potpisuje Kokan Mladenović, dok je u podeli šesnaestoro glumaca Kruševačkog i pozorišta iz Sombora.
Devestopetnaesta u Požarevcu
Ovogodišnje, 19. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu zatvoriće predstava "Devetstopetnaesta"
Svetski Dan Pozorišta
Povodom 27. marta, svetskog Dana pozorišta, u četvrtak, 27. marta od 19.30 u Kruševačkom pozorištu prava fešta! Predstava "Lepotica Linejna", promocija spota za pesmu "Rekvijem" nastalog povodom rada na predstavi u foajeu uz koktel, a nakon toga koncert grupe "Neverne bebe".
Karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta. Dobrodošli!
PROTOKOL O SARADNJI DVA POZORIŠTA
PROTOKOL O SARADNJI DVA POZORIŠTA

    U kabinetu Gradonačelnika Kruševca u petak, 14. marta, potpisan je Protokol o saradnji Kruševačkog i pozorišta za decu "Boško Buha" iz Beograda, čime se ide ka realizaciji ideje o osnivanja Dečjeg pozorišta u Kruševcu.
    Krajem prošle godine Skupština grada usvojila je Odluku kojom se prostor bioskopa "Evropa" namenjuje u ovu svrhu. Narodno pozorište iz Beograda već je doniralo izvestan deo potrebne opreme, a očekuje se i pomoć drugih kuća i ustanova. Protokolom o saradnji predviđena je razmena predstava, iskustava, znanja i kapaciteta, rad na edukaciji kadrova, razmena ideja, inovacija u pozorišnim trendovima i unapređenje marketinških aktivnosti.
Lepotica Linejna SPECIJAL
"LEPOTICA LINEJNA" SPECIJAL

Povodom 27. marta, svetskog Dana pozorišta, u našem teatru biće održan specijalni program: od 19:30 je predstava "Lepotica Linejna", a nakon toga promocija spota grupe "Neverne bebe" specijalno urađenog za ovu predstavu, kao i celovečernji koncert najaktuelnijeg benda regiona.
Dobrodošli!
Novi Projekat
NOVI PROJEKAT U POZORIŠTU

    Danas je, prvom čitalačkom probom, počeo rad na novom projektu Kruševačkog pozorišta. Radi se o proslavljenom delu Branislava Nušića, "DR", za koje adaptaciju i režiju potpisuje Kokan Mladenović, i prerdstavlja koprodukciju Kruševačkog, Narodnog pozorišta iz Sombora i Centra za kulturu Smederevo. Izrada scenografije poverena je Mariji Kalabić, kostima Dragici Laušević, muziku radi Irena Popović na songove Marka Šelića Marčela, dok će za scenski pokret biti zadužena Andrea Kulešević. U podeli je šesnaestoro glumaca iz Kruševačkog i Somborskog ansambla, a premijera se očekuje polovinom aprila.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com