Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za April 2018. ·· NOVE NAGRADE ZA KRUŠEVAČKO POZORIŠTE ·· Repertoar MART 2018. ·· OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za Februar ·· FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA" ... ·· Kruška br. 10 ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Kruška 2014
Sutra, 9. januara u 19:00 počinje ŠESTI BOŽIĆNI FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU „KRUŠKA 2014.“ Do 17. januara, kada se festival završava, posetioci će moći da vide sedam gostujućih predstava u dva termina 17.00 i 19.00 časova i dve predstave sa domaćeg repertoara u terminu od 19.00 časova.
Cena pojedinačne karte je 200,00 dinara, ako se kupi komplet cena po predstavi je 150,00 dinara.

DOBRODOŠLI!
Čestitka
Poštovani posetioci,

Kruševačko pozorište želi Vam srećnu, uspešnu i berićetnu Novu, 2014. godinu!

Dobrodošli
GODIŠNJE NAGRADE
Komisija za dodelu godišnjih nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta u sastavu Milorad Mandić, Mirjana Zlatanović i Radoslav Pavlović (predsednik) donela je sledeće odluke:
Godišnja nagrada za izuzetne radne rezultate u 2013.god. dodeljuje se Mariji Jovanović, scenskom maskeru
Godišnja nagrada za glumačko ostarenje u 2013.god. dodeljuje se Bojanu Veljoviću
Nagrada „Bora Mihailović“ za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2013.god. dodeljuje Ljiljani Stjepanović.
Nagrade će biti uručene u petak, 27. decembra, nakon izvođenja predstave „Devetstopetnaesta“.
PREMIJERA
PREMIJERA

Sinoć je Kruševačkom pozorištu, sa početkom u 20:00 časova, premijerno izvedena predstava "LEPOTICA LINEJNA". Prema tekstu savremenog irskog pisca Martina Magdone adaptaciju i režiju uradio je Miloš Jagodić, dramaturgiju Branislav Nedić, a u predstavi igaju Ljiljana Stjepanović, Jelena Stajkovac, Dejan Tončić i Nikola Rakić, scenografiju i kostim potpisuje Darinka Mihajlović, dok je za muziku zadužen Milan Đurđević -  "Neverne bebe".
Radi se o koprodukciji agencije ART TEMA iz Beograda i Kruševačkog pozorišta. Reprize su 23. i 24. decembra.
DOBRODOŠLI! 
Repertoar Decembar 2013.

Izašao je repertoar za Decembar 2013.

Dobrodošli.

Obavestenje o obustavi Postupka

Obavestenje o obustavi postupka za sanaciju fasade Kulturnog Centra i Kruševačkog Pozorišta. Detalje možete pročitati ovde.

Lepotica Linejna

U Pozorištu je u toku rad na novoj predstavi prema tekstu Martina Makdone „Lepotica Linejna“ u režiji Miloša Jagodića, koja je ustvari koprodukcija Kruševačkog pozorišta i agencije ART TEMA. U predstavi igraju: Dejan Tončić, Nikola Rakić, Ljiljana Stjepanović i Jelena Stajkovac, scenografiju i kostime potpisuje Darinka Mihailović a muziku Milan Đurđević. Premijera će biti u Kruševačkom pozorištu u utorak, 17. decembra 2013.

Najbolji u Aleksincu
Nagrade u Aleksincu

Sinoć je u Aleksincu završen drugi po redu Festival prvoizvedenih predstava. Predstavi „Devetstopetanesta“, koja je urađena u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice, pripalo je pet priznanja i to: dve prve nagrade - za najbolju predstavu prema odluci stručnog žirija, i najbolju predstavu prema izboru publike, i tri specijalna priznanja: za režiju Milanu Neškoviću, za dramatizaciju Spasoju Ž. Milovanoviću i za epizodnu ulogu Bojanu Veljoviću.

S poštovanjem,
KRUŠEVAČKO POZORIŠTE
NAGRADA DEJANU TONČIĆU
NAGRADA DEJANU TONČIĆU

Sinoć je, u okviru drugog po redu Festivala prvoizvedenih predstava, koji se održava u Aleksincu, odigrana predstava "Devetstopetnaesta" za koju je dramaturgiju, po motivima istoimenog romana Branislava Nušića uradio Spasoje. Ž. Milovanović a režirao Milan Nešković, urađena u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice.

Za glumca večeri proglašen je Dejan Tončić, glumac Kruševačkog pozorišta. Čestitamo!
"DEVETSTOPETNAESTA" U ALEKSINCU
"DEVETSTOPETNAESTA" U ALEKSINCU

Na drugom po redu Fedstivalu praizvedbi, koji se održava u Aleksincu od 17. do 23. novembra, večeras će biti izvedena predstava Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice, DEVETSTOPETNAESTA - TRAGEDIJA JEDNOG NARODA. Dramatizaciju je, po motivima istoimenog romana Branisalva Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović, dok režiju potpisuje Milan Nešković.
DEVESTOPETNAESTA U NARODNOM POZORIŠTU
"DEVETSTOPETNAESTA" ODUŠEVILA BEOGRAĐANE

    Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u nedelju, 10. novembra, izvedena je predstava "Devetstopetnaesta - tragedija jednog naroda", za koju je dramatizaciju prema istoimenom romanu Branislava Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović a režirao Milan Nešković, urađena u koprodukcija Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice. Prepuna sala Nacionalnog teatra i višeminutni aplauz po završetku predstave pokazatelji su pravog odabira repertoarske politike.

    Beogradskoj premijeri su, pored istaknutih predstavnika kulturnog i javnog života Srbije, prisustvovali i predsednik Republike Srbije, Tomislav Niković i  načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com