Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· P R E M I J E R A! ·· USKORO PREMIJERA! ·· Izašao je repertoar za Oktobar 2018. ·· KRUŠEVAČKO POZORIŠTE PROSLAVILO SV... ·· PREDSTAVA "SEMAFORKO" U POZORIŠTU ·· NOVI PROJEKAT U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU ·· U TOPOLI NAJBOLJI "KABARE AJDE BRE"! ·· DANI REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI ·· "KABARE AJDE BRE" NA FESTIVALU U TOPOLI ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Repertoar Decembar 2013.

Izašao je repertoar za Decembar 2013.

Dobrodošli.

Obavestenje o obustavi Postupka

Obavestenje o obustavi postupka za sanaciju fasade Kulturnog Centra i Kruševačkog Pozorišta. Detalje možete pročitati ovde.

Lepotica Linejna

U Pozorištu je u toku rad na novoj predstavi prema tekstu Martina Makdone „Lepotica Linejna“ u režiji Miloša Jagodića, koja je ustvari koprodukcija Kruševačkog pozorišta i agencije ART TEMA. U predstavi igraju: Dejan Tončić, Nikola Rakić, Ljiljana Stjepanović i Jelena Stajkovac, scenografiju i kostime potpisuje Darinka Mihailović a muziku Milan Đurđević. Premijera će biti u Kruševačkom pozorištu u utorak, 17. decembra 2013.

Najbolji u Aleksincu
Nagrade u Aleksincu

Sinoć je u Aleksincu završen drugi po redu Festival prvoizvedenih predstava. Predstavi „Devetstopetanesta“, koja je urađena u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice, pripalo je pet priznanja i to: dve prve nagrade - za najbolju predstavu prema odluci stručnog žirija, i najbolju predstavu prema izboru publike, i tri specijalna priznanja: za režiju Milanu Neškoviću, za dramatizaciju Spasoju Ž. Milovanoviću i za epizodnu ulogu Bojanu Veljoviću.

S poštovanjem,
KRUŠEVAČKO POZORIŠTE
NAGRADA DEJANU TONČIĆU
NAGRADA DEJANU TONČIĆU

Sinoć je, u okviru drugog po redu Festivala prvoizvedenih predstava, koji se održava u Aleksincu, odigrana predstava "Devetstopetnaesta" za koju je dramaturgiju, po motivima istoimenog romana Branislava Nušića uradio Spasoje. Ž. Milovanović a režirao Milan Nešković, urađena u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice.

Za glumca večeri proglašen je Dejan Tončić, glumac Kruševačkog pozorišta. Čestitamo!
"DEVETSTOPETNAESTA" U ALEKSINCU
"DEVETSTOPETNAESTA" U ALEKSINCU

Na drugom po redu Fedstivalu praizvedbi, koji se održava u Aleksincu od 17. do 23. novembra, večeras će biti izvedena predstava Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice, DEVETSTOPETNAESTA - TRAGEDIJA JEDNOG NARODA. Dramatizaciju je, po motivima istoimenog romana Branisalva Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović, dok režiju potpisuje Milan Nešković.
DEVESTOPETNAESTA U NARODNOM POZORIŠTU
"DEVETSTOPETNAESTA" ODUŠEVILA BEOGRAĐANE

    Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u nedelju, 10. novembra, izvedena je predstava "Devetstopetnaesta - tragedija jednog naroda", za koju je dramatizaciju prema istoimenom romanu Branislava Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović a režirao Milan Nešković, urađena u koprodukcija Kruševačkog, Narodnog pozorišta u Nišu i CK "Vuk Karadzić" iz Loznice. Prepuna sala Nacionalnog teatra i višeminutni aplauz po završetku predstave pokazatelji su pravog odabira repertoarske politike.

    Beogradskoj premijeri su, pored istaknutih predstavnika kulturnog i javnog života Srbije, prisustvovali i predsednik Republike Srbije, Tomislav Niković i  načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković
Bebe u Aleksincu
"BEBE" U ALEKSINCU

Prvi mjuzikl Kruševačkog pozorišta, komedija prema tekstu Stevana Koprivice i u režiji Vladimira Popadića, "Mi čekamo bebu", večeras će biti izvedena u Gradskom pozorištu u Alekdincu, sa početkom u 20:00 časova.

Dobrodošli!
Dundo u Svilajncu
"DUNDO MAROJE"  U SVILAJNCU

Kruševačko pozorište večeras, sa početkom u 20:00 časova u Centru za kuluru Svilajnac, izvešće redstavu Marina Držića "Dundo Maroje" u režiji Kokana Mladenovića.
Bojanu Veljoviću - "Zoranov Brk"
BOJANU VELJOVIĆU "ZORANOV BRK"

Na 22. Festivalu Dani "Zorana Radmilovića" u Zaječaru, sinoć je izvedena predstava "Devetstopetnaesta", za koju je dramatizaciju prema istoimenom romanu Branislava Nušića uradio Spasoje Ž. Milovanović, a režiju Milan Nešković. Zahtevna  zaječarska publika je burnim aplauzom pozdravila dešavanja na sceni.

Glumcu Bojanu Veljoviću dodeljena je nagrada "Zoranov brk" za glumačku bravuru večeri.
Čestitamo!
Otkazane "REŠETKE"
OBAVEŠTENJE

Poštovani posetioci, obaveštavamo Vas da je predstava "Iza rešetaka", zakazana za 1. novembar, pomerena za 14. 11. 2013.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com