Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

P R E M I J E R A ·· NOVA PREDSTAVA U POZORIŠTU ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za Maj 2018. ·· VEČERAS - "TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA" ·· P R E M I J E R A ·· P R E T P R E M I J E R A ·· OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za April 2018. ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
KAPITALNE INVESTICIJE
KAPITALNE INVESTICIJE KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA

Zahvaljujući podršci i razumevanju Gradske uprve,  Kruševačko pozorište u  novoj sezoni dočekuje publiku u znatno poboljšanim uslovima. Kompletno su obnovljene tonska i kabina za svetlo i urađena centralna klimatizacija sale i foajea. Tome su bili posvećeni letnji meseci jul i avgust, kao i rad na osmišljvanju i izradi budućeg Trga glumaca.
VEČERAS PREMIJERA
DEVETSTOPETNAESTA  -TRAGEDIJA JEDNOG NARODA-

Novi projekat u Kruševačkom pozorištu je predstava prema romanu Branislava Nušića, „Devetstopetanesta – tragedija jednog naroda“, u  dramatizaciji  mr Spasoja Ž. Milovanovića i režiji Milana Neškovića. Predstava se radi u koprodukciji Kruševačkog, Narodnog pozorišta iz Niša i Vukovog sabora iz Tršića, odnosno Centra za kulturu Loznica. Premnijerno će biti izvedena na sceni na Slobodištu 28. juna u 21:00 u Kruševcu, u okviru manifestacije „Vidovdan 13“, što je ustvari uvod u obeležavanje 100 godina od Prvog svetskog rata.
HUMANITARNA UTAKMICA
U subotu, 29.06.2013. godine, u 18:30 časova, na Stadionu FK „Napredak“, Grad Kruševac će biti domaćin humanitarne fudbalske utakmice pod nazivom „Montevideo –fudbalom do zdravlja“, u kojoj će se nadmetati glumačka ekipa filma „Montevideo, Bog te video“ i reprezentacija Grada Kruševca „037“. Reprezentaciju Grada činiće predstavnici političkog, javnog i društvenog života, sportisti, glumci, a i sam ću uzeti učešće. Cena ulaznice je simbolična – 100,00 dinara. Molimo Vas da, koliko Vam mogućnosti dopuštaju, kupite ulaznice za utakmicu ili, pak, uplatite sredstva kao donaciju na žiro račun otvoren kod Komercijalne banke broj 205-196398-72. Karte se mogu kupiti na blagajnama Zatvorenih bazena, Kruševačkog pozorišta i stadiona. Sredstva prikupljena na ovaj način su namenjena kupovini pomagala za decu i mlade sa invaliditetom, kao i za lečenje teško obolele dece.

S poštovanjem,
GRADONAČELNIK
Bratislav Gašić
JOŠ JEDNA NAGRADA
U okviru programa 58.Festivala Sterijino pozorje u Novom Sadu, žiri 14. izložbe pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u sastavu – Branislav DOBANOVAČKI, redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Odsek za grafičke komunikacije (predsednik), Darko VUKOVIĆ, docent na Akademiji  umetnosti u Novom Sadu, Odsek za grafičke komunikacije i Ksenija KRNAJSKI, pozorišna rediteljka, u Novom Sadu, dodelio je specijalno priznanje u kategoriji Celovita grafička slika pozorišta ili pozorišne predstave, odnosno sistematsko negovanje vizuelnog identiteta, za vizuelni identitet projektu POZORIŠTE S ISTORIJOM - Kruševačkog pozorišta, autora Radovana VUČKOVIĆA.
Konstantin
Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, predstava „KONSTANTIN“ Narodnog pozorišta iz Niša, koja je trebala biti izvedena na Slobodištu 24. juna, odlaže se za drugu polovinu septembra meseca. U zvaničnom programu „Vidovdan 13“ kao alternativni prostor u slučaju kiše navedeno je Kruševačko pozorište. S obzirom na veliko interesovanje gledalaca, kao i na važnost i veličinu predstave koja bi svoj puni umetnički potencijal iskazala na sceni na Slobodištu, odlučili smo da izvođenje predstave „KONSTANTIN“ pomerimo za kraj leta, na Slobodištu.
DEVETSTOPETNAESTA
NOVA PREDSTAVA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU

Danas je, prvom čitalačkom probom, počeo rad na novoj predstavi Kruševačkog pozorišta. Dramatizaciju romana Branislava Nušića "DEVETSTOPETNAESTA - TRAGEDIJA JEDNOG NARODA" uradio je mr Spasoje Ž. Milovanović, dok režiju potpisuje Milan Nešković. Predstava se radi u koprodukciji Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Niša i Vukovog sabora iz Tršića. Premijerno će biti izvedena u Kruševcu, u okviru Vodovdanskih svečanosti.
Beogradska premijera Australije
BEOGRADSKA PREMIJERA "GOVORITE LI AUSTRALIJSKI?"

Na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, koja je bila popunjena do poslednjeg mesta, 20.05.2013 je izvedena predstava Kruševačkog pozorišta "Govorite li australijski?" Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Udicki. Beogradska publika je sjajno prihvatila predstavu što je pokazala dugotrajnim aplauzom po završetku.
Kruševačko Pozorište
Nagrada na JOAKIMU
Poštovani,
Na 49. Festivalu profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“ u Lazarevu, održanog od 13. do 20. maja 2013. godine, nakon sedam odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji, žiri je jednoglasno dodelio Specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru ansamblu predstave „Purpurno ostrvo“ Kruševačkog pozorišta.
VAŠE KRUŠEVAČKO POZORIŠTE
Kuc - Tuc

PRVI REVIJALNI USKRŠNJI FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KUC - TUC"

Od 9. do 16. maja u Kruševačkom pozorištu održava se Prvi revijalni festival predstava za decu, pod nazivom KUC-TUC. Mališani će za nedelju dana videti četiri predstave sa domaćeg repertoara, dve odlične gostujuće lutkarske - jednu iz Kragujevca i drugu iz Šangajskog pozorišta iz Kine, pobednika ovogodišnjeg FEŠT-a i predstavu rađenu u koprodukciji studija ARTEBELLA i Kruševačkog pozorišta. Predstave će se, uglavnom, izvoditi u dva termina - u 12:00 i 17:00 časova. Dobrodošli!

Uskršnji festival

PRVI REVIJALNI USKRŠNJI FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU
09.05 - 16.05.2013

Obaveštenje

Poštovani,
Predstava „Vlade Divac i tim snova“, zakazana za subotu, 20. aprila, umesto u 12:00 biće odigrana u 18:00 časova.

MARKETING KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA


SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com