Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

"ANIMALS" U BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZO... ·· Repertoar za Decembar 2018. ·· "ŽENIDBA I UDADBA" NA FESTIVALU U SA... ·· IN MEMORIAM ·· P R E M I J E R A ! ·· IZLOŽBA "70 GODINA KRUŠEVAČKOG POZ... ·· 3 NAGRADE "ZVONARU BOGORODIČINE CRKVE" ·· NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· P R E M I J E R A! ·· USKORO PREMIJERA! ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
VEČERAS "TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA"
Kruševačka publika večeras u 20:00 časova premijerno će videti predstavu "Tamo daleko na Ostrvu spasa", prema tekstu Jelene Popadić Sumić u režiji Vladimira Popadića.
P R E M I J E R A
U utorak, 7. marta, u Beogradskom dramskom pozorištu premijera predstave TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA, prema tekstu Jelene Popadić Sumić u režiji Vladimira Popadića. Predstava je rađena u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i Udruženja građana FAST FORWARD.
Repertoar Mart 2017.
"TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA" U BDP-U
Праизведба драме „Тамо далеко, на Острву спаса“ Јелене Попадић Сумић, у режији Владимира Попадића и копродукцији Крушевачког позоришта и Удружења грађана „Fast Forward“, премијерно ће бити изведена прво у Београдском драмском позоришту 7. марта, а два дана касније на матичној сцени. „Тамо далеко, на Острву спаса“ Јелене Попадић Сумић је мелодрама, која се догађа на Крфу 1916. године. Драма се бави љубавним троуглом између српског војника, доктора (који му је спасао живот) и докторове жене, али и неизбрисивим трагом који су српски војници оставили на острву Крф током свог опоравка, након албанске голготе. Прича о настанку овог комада је необична. „У руке ми је доспела драма “Имам право” грчког писца Костаса Асимакопулоса, а то је, колико ми је познато, прва светска драма која се догађа на Крфу 1916. године у време боравка српске војске. И та драма ми је послужила као повод, као инспирација, да напишем своју драму“, записала је ауторка. „Постоје различита објашњења зашто је период највећег страдања и највеће славе Србије, период Првог светског рата, запостављен, како у знању народа и званичној историји, тако и у уметности... Многе касније битке и ратови добиле су много значајније место од Великог рата. Не само да је неправедно, него је и необично, јер овај период српске историје у себи има и херојску славу, и славну смрт, и људске судбине, и васкрснуће једног потпуно уништеног народа“, сматра Попадић Сумић. Списатељицу је заинтригирала тема. „Истражујући период и догађања, дошла сам до занимљивих судбина... Дошла сам до информација о великим љубавима у време највеће светске мржње, дошла сам до симболике Крфа овековечене у миту о Одисеју, који је на повратку из Тројанског рата, после лутања, страдања и бродолома, управо на Крфу обновио своје снаге. Дошла сам до тога да ни у време највећег страха и страдања, људи нису престали да сањају, нису изгубили веру у љубав. И дошла сам, по ко зна који пут, до тога да су то једине вечне категорије“, закључује ауторка. Данас је оваква прича заправо веома ангажована. Редитељ Владимир Попадић у експликацији бележи: „(...) Патриотизам и осећај националног поноса су деценијама толико естрадизовани и злоупотребљавани, да су „чувари“ српског идентитета постали: примитивци, хулигани, клеро-фашисти, ратни злочинци и криминалци. (...) Ова представа нас враћа у време када смо били храбри, романтични, дисциплиновани, искрени, часни, у време кад смо волели Србију бескрајно и безинтересно“. Сценограф представе је Никола Николић, костимограф Јелена Николић Вановић, композитор Василије Савић, а улоге тумаче: Милош Ђуровић, Небојша Вранић, Марија Видаковић, Бојан Вељовић и Марија Гашић. Премијера представе је 7. марта 2017. године на Сцени „Раде Марковић“ Београдског драмског позоришта.
HUMANITARNI KONCERT "SRCEM ZA SVETLANU"
U petak, 3. marta sa početkom u 18:30, u Kruševačkom pozorištu biće održan humanitarni koncert Art ansambla MAJKA JEVROSIMA, pod nazivom "Srcem za Svetlanu". Sredstva prikupljena tom prilikom biće opredeljena za lečenje sugrađanke Svetlane Milenković.
USKORO "TAMO DALEKO NA OSTRVU SPASA"
Melodrama prema tekstu Jelene Popadić Sumić, "Tamo daleko na ostrvu spasa", u režiji Vladimira Popadića, premijerno će biti prikazana u Beogradskom dramskom pozorištu 7. marta, nakon čega će uslediti kruševačka premijera.
OBAVEŠTENJE
Karte za predstavu "Čarobnjak iz Oza" u 17:00 i 19:00 su rasprodate! Zbog velikog interesovanja publike, večeras u 20:30, predstava "Tri praseta" Kruševačkog pozorišta!
OBAVEŠTENJE
Zbog velikog interesovanja predstava "PINOKIO" Kruševačkog pozorišta u subotu, 11. februara, biće igrana u dva termina - 17:00 i 19:00 časova.
KRUŠKA br. 9!
Poštovana deco! U toku je deveti po redu Festival predstava za decu KRUŠKA! Dođite na vreme po svoje karte jer je interesovanje veliko! DOBRODOŠLI!
Repertoar Februar 2017.
Izašao je repertoar za Februar 2017.
Kruška 2017.
Izašao je repertoar za dečiji festival KRUŠKA 2017.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com