Тамо далеко на острву спаса

Мелодрама о једном од најтежих, али и најсветлијих периода у Српској историји кроз љубавну причу дочарава албанску голготу српске војске и њен опоравак у Грчкој, на Крфу.

“…ни у у време највећег страха и страдања људи нису престали да сањају, нису изгубили веру у љубав. И дошла сам, по ко зна који пут, до тога да су то једине вечне категорија. О свему томе је моја драма. О љубави која се рађа свуда и увек, о границама људског постојања, о судбоносном укрштању путева, о неминовности, о изборима, о њиховим последицама, о патњи, о искреној срећи, о части, о српском страдању и српској слави и о неизбрисивом трагу који су Срби оставили на Крфу” каже аутор текста, Јелена Попадић Сумић.

Јер, “живот је кад си жив”!

Текст: Јелена Попадић Сумић
Режија: Владимир Попадић

премијера 7.3.2017. Београд, 9 3.2017. Крушевац

Играју:

Лазар…………Милош Ђуровић
Пенелопа……Марија Видаковић
Јанис…………Небојша Вранић
Јоргос……….Бојан Вељовић
Рула………….Марија Гашић
Девојчица……Димитра Недић
……Ивона Исаиловић

копродукција Крушевачког позоришта и Удружења грађана “Фаст Форњард”

О ПРЕДСТАВИ
Мелодрама о једном од најтежих, али и најсветлијих периода у Српској историји кроз љубавну причу дочарава албанску голготу српске војске и њен опоравак у Грчкој, на Крфу. “…ни у у време највећег страха и страдања људи нису престали да сањају, нису изгубили веру у љубав. И дошла сам, по ко зна који пут, до тога да су то једине вечне категорија. О свему томе је моја драма. О љубави која се рађа свуда и увек, о границама људског постојања, о судбоносном укрштању путева, о неминовности, о изборима, о њиховим последицама, о патњи, о искреној срећи, о части, о српском страдању и српској слави и о неизбрисивом трагу који су Срби оставили на Крфу” каже аутор текста, Јелена Попадић Сумић. Јер, “живот је кад си жив”!