Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za April 2018. ·· NOVE NAGRADE ZA KRUŠEVAČKO POZORIŠTE ·· Repertoar MART 2018. ·· OBAVEŠTENJE ·· OBAVEŠTENJE ·· Repertoar za Februar ·· FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA" ... ·· Kruška br. 10 ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Nikola Rakić
Nikola Rakić je rođen u Kruševcu 06.09.1981.
Diplomirao je glumu 2007. godine, u klasi profesora Jovice Pavića.

Ponosno ističe da je kao dete bio učenik Škole govora i glume kod čuvenog beogradskog pedagoga Bate Miladinovića.  Od 2008. je član honorarnog ansambla Kruševačkog pozorišta, a od 2013. je stalni član ovog pozorišta. Prva profesionalna uloga mu je u predstavi  Tvrđava Meše Selimovića, u režiji Nebojše Bradića. U ovom pozorištu igra desetak značajnih uloga potpuno različitih žanrova, kako na večernjoj, tako i na dečjoj sceni:

Mocart u istoimenoj predstavi u režiji Zorana Lozančića,  Laura u Držićevom Dundu Maroju u režiji Kokana Mladenovića, Svetislav, Amerikanac i dete u Nusićevom Putu oko sveta u reziji  Juga Radivojevića, Vuk u lutkarskoj predstavi Tri praseta u režiji Zorana Lozančića, duhovnik Nikon u Kneginji Jeleni Balšić u režiji Branislave Stefanović, Zlata Bašić u komadu Iza Rešetaka  Branislave Ilić u režiji Kokana Mladenovića, hor, dabar i magare u predstavi Pinokio reditelja Zorana Lozančića, Kaj Kum u Purpurnom ostrvu Mihaila Bulgakova u režiji Ane Đorđevič, telešop u komadu Mi cekamo bebu Stevana Koprivice u režiji Vladimira Popadića, Gaša u Nemuštom jeziku Mijodraga Stanisavljevića u režiji Bojana Milosavljevića, Rej Duli u komadu Lepotica Linejna Martina Makdone, u reziji Milosa Jagodica, Msje Dragi u Doktoru Nusicu, u reziji  Kokana Mladenovica, Patak, pace, petao, pas u lutkarskoj predstavi Ruzno pace, po tekstu Natase Ilic, u reziji Zorana Lozancica.

Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca na festivalu Dani komedije u Jagodini 2010. godine, za ulogu Laure u Drzicevom Dundu Maroju, u reziji Kokana Mladenovica.
Nagrada 'Mlada nada'  na festivalu Teatar u tvrdjavi u Smederevu 2014. godine, za ulogu Reja Dulija u komadu Lepotica Linejna, pisca Martina Makdone, u reziji Milosa Jagodica.


Pored rada u pozorištu, iskusio je i televizijski rad.  Na nacionalnoj televiziji RTS je bio voditelj glumac u emisiji za decu PLAVA PTICA.

Voli da peva i obožava soul muziku.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com