Krusevacko pozoriste na Facebook-u   Krusevacko pozoriste na Twitter-u   Krusevacko pozoriste na YouTube-u
 
PRIJAVITE SA ZA NEWSLETTER
 
GALERIJA      KONTAKT

NOVA PREDSTAVA ZA DECU! ·· P R E M I J E R A! ·· USKORO PREMIJERA! ·· Izašao je repertoar za Oktobar 2018. ·· KRUŠEVAČKO POZORIŠTE PROSLAVILO SV... ·· PREDSTAVA "SEMAFORKO" U POZORIŠTU ·· NOVI PROJEKAT U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU ·· U TOPOLI NAJBOLJI "KABARE AJDE BRE"! ·· DANI REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI ·· "KABARE AJDE BRE" NA FESTIVALU U TOPOLI ··
Bookmark and Share
.
MALI JOAKIM 2017.
Pogledajte ili preuzmite sve biltene sa festivala Mali Joakim 2017. OVDE
POŠTOVANI PRIJATELJI
Poštovani prijatelji i poštovaoci pozorišne umetnosti, pozivamo Vas da nam putem mail-a krusevackopozoriste@gmail.com šaljete predloge o Vašem viđenju izgleda budućeg Trga glumaca (deo sadašnjeg Trga mladih ispred zgrade Pozorišta). Takođe, pozivamo Vas da šaljete i Vaše predloge glumaca iz Kruševca i okoline koji zaslužuju da se njihova obeležja nađu na budućem Trgu. Posetite stranicu TRGA GLUMACA
Vaše Kruševačko pozorište.

Pretraga


 
Nikola Rakić
Nikola Rakić je rođen u Kruševcu 06.09.1981.
Diplomirao je glumu 2007. godine, u klasi profesora Jovice Pavića.

Ponosno ističe da je kao dete bio učenik Škole govora i glume kod čuvenog beogradskog pedagoga Bate Miladinovića.  Od 2008. je član honorarnog ansambla Kruševačkog pozorišta, a od 2013. je stalni član ovog pozorišta. Prva profesionalna uloga mu je u predstavi  Tvrđava Meše Selimovića, u režiji Nebojše Bradića. U ovom pozorištu igra desetak značajnih uloga potpuno različitih žanrova, kako na večernjoj, tako i na dečjoj sceni:

Mocart u istoimenoj predstavi u režiji Zorana Lozančića,  Laura u Držićevom Dundu Maroju u režiji Kokana Mladenovića, Svetislav, Amerikanac i dete u Nusićevom Putu oko sveta u reziji  Juga Radivojevića, Vuk u lutkarskoj predstavi Tri praseta u režiji Zorana Lozančića, duhovnik Nikon u Kneginji Jeleni Balšić u režiji Branislave Stefanović, Zlata Bašić u komadu Iza Rešetaka  Branislave Ilić u režiji Kokana Mladenovića, hor, dabar i magare u predstavi Pinokio reditelja Zorana Lozančića, Kaj Kum u Purpurnom ostrvu Mihaila Bulgakova u režiji Ane Đorđevič, telešop u komadu Mi cekamo bebu Stevana Koprivice u režiji Vladimira Popadića, Gaša u Nemuštom jeziku Mijodraga Stanisavljevića u režiji Bojana Milosavljevića, Rej Duli u komadu Lepotica Linejna Martina Makdone, u reziji Milosa Jagodica, Msje Dragi u Doktoru Nusicu, u reziji  Kokana Mladenovica, Patak, pace, petao, pas u lutkarskoj predstavi Ruzno pace, po tekstu Natase Ilic, u reziji Zorana Lozancica.

Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca na festivalu Dani komedije u Jagodini 2010. godine, za ulogu Laure u Drzicevom Dundu Maroju, u reziji Kokana Mladenovica.
Nagrada 'Mlada nada'  na festivalu Teatar u tvrdjavi u Smederevu 2014. godine, za ulogu Reja Dulija u komadu Lepotica Linejna, pisca Martina Makdone, u reziji Milosa Jagodica.


Pored rada u pozorištu, iskusio je i televizijski rad.  Na nacionalnoj televiziji RTS je bio voditelj glumac u emisiji za decu PLAVA PTICA.

Voli da peva i obožava soul muziku.

SADRŽAJ
Početna
Vesti
Galerija
Predstave
Kontakt

Kruševačko pozorište, Vidovdanska 26, 37000 Kruševac * +381 (0) 37 410 810 ; +381 (0) 37 442 990 * krusevackopozoriste@gmail.com