У току ванредног стања емитовано је двадест и три програма. Од тога је десет вечерњих представа, четири дечије и девет бајки. Програми су емитовани у периоду почетка увођења полицијског часа, тачније од деветнаестог Марта и емитовани су до двадесет и првог Априла. У питању су представе из архиве, као што су ”Кидај од своје жене”, ”Орден”, ”Пут око света” , ”Дундо Мароје” од вечерњих, а од дечијих то су ”И ми трку за коња имамо”, ”Немушти језик”, ”Моцарт” и ”Пинокио”. Наравно, Крушевачко позориште има још материјала за емитовање преко интернета, али смо одлучили да за сада стопирамо тај пројекат, због израде новог програма који се припрема за јун месец текуће године, који ће трајати до јула месеца.

Глумци су снимили око двадесет бајки од чега је окачено за сада девет. Уколико буде било потребе за даљим емитовањем, имамо још спремног материјала, као и вољу и жељу глумаца да припреме додатни материјал за најмлађу публику. Од снимљених бајки имамо од српских прикупљених од стране Вука Караџића, као на пример ”Немушти језик” и ”Златоруни ован”, преко бајки словенских народа све до бајки које је сакупио Ханс Кристијан Андерсен.

Реакција публике је била више него задовољавајућа, што смо и очекивали, с обзиром на то да гајимо веома присан однос са нашом публиком, зато што је Крушевачко позориште увек на услузи грађана.

У току ванредног стања сашивено је нешто преко хиљаду заштитних маски, које су подељене јавним установама, апотекарској заједници и геронтолошком центру. Такође су маске дељене осталим пријатељима позоришта и свим појединцима односно грађанима који су ту врсту помоћи потражили.

До краја сезоне, нажалост, неће бити нових представа, због даљњег поштовања мера владе Републике Србије, али у припреми је једномесечни програм на Слободишту, тачније око шест представа које ће бити изведене на отвореном уз максимално поштовање прописаних мера, али више о томе ћемо Вас накнадно известити.

Срдачан поздрав и останите безбедни.