U toku vanrednog stanja emitovano je dvadest i tri programa. Od toga je deset večernjih predstava, četiri dečije i devet bajki. Programi su emitovani u periodu početka uvođenja policijskog časa, tačnije od devetnaestog Marta i emitovani su do dvadeset i prvog Aprila. U pitanju su predstave iz arhive, kao što su ”Kidaj od svoje žene”, ”Orden”, ”Put oko sveta” , ”Dundo Maroje” od večernjih, a od dečijih to su ”I mi trku za konja imamo”, ”Nemušti jezik”, ”Mocart” i ”Pinokio”. Naravno, Kruševačko pozorište ima još materijala za emitovanje preko interneta, ali smo odlučili da za sada stopiramo taj projekat, zbog izrade novog programa koji se priprema za jun mesec tekuće godine, koji će trajati do jula meseca.

Glumci su snimili oko dvadeset bajki od čega je okačeno za sada devet. Ukoliko bude bilo potrebe za daljim emitovanjem, imamo još spremnog materijala, kao i volju i želju glumaca da pripreme dodatni materijal za najmlađu publiku. Od snimljenih bajki imamo od srpskih prikupljenih od strane Vuka Karadžića, kao na primer ”Nemušti jezik” i ”Zlatoruni ovan”, preko bajki slovenskih naroda sve do bajki koje je sakupio Hans Kristijan Andersen.

Reakcija publike je bila više nego zadovoljavajuća, što smo i očekivali, s obzirom na to da gajimo veoma prisan odnos sa našom publikom, zato što je Kruševačko pozorište uvek na usluzi građana.

U toku vanrednog stanja sašiveno je nešto preko hiljadu zaštitnih maski, koje su podeljene javnim ustanovama, apotekarskoj zajednici i gerontološkom centru. Takođe su maske deljene ostalim prijateljima pozorišta i svim pojedincima odnosno građanima koji su tu vrstu pomoći potražili.

Do kraja sezone, nažalost, neće biti novih predstava, zbog daljnjeg poštovanja mera vlade Republike Srbije, ali u pripremi je jednomesečni program na Slobodištu, tačnije oko šest predstava koje će biti izvedene na otvorenom uz maksimalno poštovanje propisanih mera, ali više o tome ćemo Vas naknadno izvestiti.

Srdačan pozdrav i ostanite bezbedni.